пятница, 29 мая 2015 г.

Інтернет комунікації – шлях до нової реформації.

Сьогодні Інтернет – найбільш поширений і найменш зрозумілий винахід цивілізації.


Те, що зароджувалося як засіб передачі інформації між двома комп’ютерами, перетворилося на всюдисущий і різнобічний засіб для реалізації людської енергії та самовираження.

Інтернет – це грандіозний експеримент, який витворив віртуальний (вигаданий) світ, що прямо або опосередковано впливає, а часто і формує, реальність. Головним, найбільш позитивним і революційним досягненням глобальної мережі є те, що руйнуються всі обмеження для комунікації, як от відстані, брак інформації, мова. Масове використання Інтернету закладає фундамент для формування нових цивілізаційних цінностей, завдяки яким люди незабаром відчуватимуть себе громадянами Світу і Планети, а не держави чи племені.

Комунікаційні можливості та доступ до не рецензованої інформації – це також фактори, які уже спричиняють глобальну трансформацію культурних, соціальних та політичних укладів світу. Поява нових комунікативних та інформаційних технологій завжди спричиняла революційні зміни та міняла уклад людського життя. Інформаційні технологій завжди дають нові можливості людям.

Поширення інформаційних технологій сильно впливає і на політику. Влада, яка все ще перебуває у руках державних апаратів та інституцій, може повністю перейти до громадян. Тепер у людей, які досі не мали взагалі ніяких можливостей, з’явилися цифрові можливості. Тепер є великий шанс, що голоси таких людей можуть бути почутими і взятими до уваги. Як наслідок, авторитарним режимам буде важче впливати на свій народ. Людей, які мають доступ до глобальної мережі, буде нелегко контролювати та пригнічувати. А демократичним урядам доведеться ставати ще більш відкритими та прозорими. Звичайно, що чиновники та люди, які контролюють систему також скористаються новим рівнем взаємодій і старатимуться взяти під контроль навіть Інтернет. Але нинішня мережева технологія побудована так, що найбільший зиск від неї мають прості громадяни.  


Завдяки Інтернету перед нами відкриваються нові можливості для участі у суспільному житті.        

Комментариев нет:

Отправить комментарий