воскресенье, 31 мая 2015 г.

Саакашвілі. Одеса. Труба.

В українській політиці мене уже давно нічого не дивує, але призначення іноземного президента на посаду голови області…

Найцікавіше те, що Саакашвілі погодився на цю політичну гру. Очевидно, що за цим кроком стоять не одні лише олігархічні війни та епатаж обох президентів, тут розігрується і велика геополітична карта.
Незабаром Причорномор’я відіграє значущу роль у світовій геополітиці.  Але, щоб Причорномор’я почало розвиватися, як потужний та органічний регіон – туди потрібні великі інвестиції.  Саакашвілі, з його досвідом та зв’язками, здатний привести в область гроші, принаймні, думаю, ніхто краще за нього цього не зробить. Розумна політика в Одесі та розбудова інфраструктури області  зроблять Одещину  процвітаючим регіоном, який задаватиме темп розвитку всієї держави.
  А якщо в Костанцу ще й підуть баржі з скрапленим газом – не думаю, що буде великою проблемою побудувати українсько-румунський газопровід і назавжди позбавитись російської газової залежності. Тоді, зі всіма можливостями та ресурсами, причорноморський регіон (мається на увазі і Румунія) матиме велике майбутнє.
Але чи зможе Саакашвілі зробити хоч щось (бо не думаю, що він затримається в Одесі довше, як на пів року)? З огляду на те, що для місцевих політиків і впливових людей, він абсолютний чужак,  маючи на кордонах області два заморожені військові конфлікти (Гагаузія і ПМР), а ще постійні вибухи, незрозумілі пересування малозрозумілих людей та загальна напруга, непрості місцеві силовики, кримінал, все це та багато інших факторів можуть дуже сильно вплинути на грузинського реформатора.  

Важко зараз робити якісь оцінки. Найгіршим у цій ситуації може виявитись те, що це призначення лише фарс, епатаж та спектакль. Якщо ж ні – то побажаймо успіхів, можливо новому правителю Причорномор’я (хоча сумніваюсь)))  

Комментариев нет:

Отправить комментарий